Kursplan

Hersketeknikker og praktisk folkeskikk med forfatter Sigrid Sollund

I anledning kvinnedagen inviterer Vindafjord Bibliotek og Vindafjord Arbeidsgiverforum til bokbad med forfatter Sigrid Sollund i Sjøperlo Hall. 
I samtale med Marianne Losnegaard prater de seg gjennom bøkene Hersketeknikker og Skikk&Bruk, og knytter det opp til relevante hverdagssituasjoner mange kan kjenne seg igjen i. 

Gratis inngang, men maks 120 deltakere.
Billetter kan reserveres på arbeidsgiverforum.no eller hentes fysisk på Vindafjord Bibliotek.
Det anbefales å reservere billett. Evt ledige plasser tildeles i døra. 
 


Kursinnhold

Bokbadet blir innledet med musikk fra Venevil og Einar


Litt om forfatter og bøkene: 

Sigrid Elise Sollund (født 1976) er en norsk journalist og forfatter, mest kjent fra rollen som programleder i Dagsnytt Atten.
Sollund er vokst opp på Skullerud i Oslo, og har studert psykologi ved Universitetet i Oslo, produktdesign ved Høgskolen i Oslo og Akershus og journalistikk ved Høgskolen i Volda.[1] Hun var først innom NRK i praksisplass i Østlandssendingen, og arbeidet deretter i Alltid Nyheter, i P2 og i NRK2. Hun har vært reporter og programleder for Politisk kvarter og Ukeslutt, og har også ledet partilederutspørringer ved flere stortingsvalg og nyhetsmagasinet Dagsnytt Atten.[2][3]


Om Hersketeknikker
Hersketeknikker flytter makt. De kan være nyttige, men også nådeløse. Uansett er det smart kjenne til dem - om du ønsker å bruke dem selv, eller om du vil beskytte deg mot dem. Som programleder i NRKs debattprogram Dagsnytt 18 ser Sigrid Sollund hersketeknikker i full utfoldelse hver dag. Men hersketeknikkene finnes ikke bare i den politiske debatten, de brukes også på arbeidsplassen, i parforholdet, mellom foreldre og barn, i forhandlinger og i venneflokken. Gjennom eksempler fra de ulike arenaene, finner Sollund mønstrene, og beskriver dem med kløkt og vidd.


Om Skikk og bruk
Er det greit å svare kanskje når du blir invitert til fest via Facebook? Må vi ringe tilbake hvis vi ser at noen har ringt? Hvordan skal vi oppføre oss i heisen? På flyet? I bryllup? Skikk og bruk er rett og slett enkle regler for at vi mennesker skal ta hensyn til hverandre og trives bedre sammen. Et stadig mer fragmentert samfunn trenger skikk og bruk mer enn noensinne. Sosiale medier og mobiltelefoner stiller oss overfor nye dilemmaer. Mange er også usikre på mer tradisjonelle regler: hvordan er egentlig etiketten når vi skal arrangere dåp og konfirmasjon? Du får svar på alt dette her. Den populære programlederen og bestselgende forfatteren Sigrid Sollund har dykket ned i vår moderne virkelighet for å finne reglene for et mer vellykket samspill mellom folk. Med en varm og morsom tone viser hun oss veien til et litt høfligere liv.


Ønsker du å lese deg opp i forkant? 
Bøkene finner du på Vindafjord Bibliotek og Ølen Bok og Papir :-) 
Påmelding

Dato:
02.03.2020 19.00 - 20.30 iCalEksporter til iCal
Plasser:
120
Ledig:
88
Kurssted:
Sjøperlo
Kursholder:
Sigrid Sollund
Kurskode:
606

Priser

Gratis inngang, men maks 120 deltakere.

FORTSATT LEDIGE PLASSER, MEN BILLETTER MÅ ENTEN HENTES PÅ BIBLIOTEKET ELLER VED OPPMØTE/I DØRA.

Kurstider

Mandag 2. mars kl. 19-20:30

Praktisk informasjon

Arrangementet holdes på Sjøperlo i Ølen. 
Parkering utenfor, ved Ølen senter og Ølen vgs. 

Kontaktperson

Spørsmål angående kurset? Send e-post til
post@arbeidsgiverforum.no


Send inn ønske om kurs

Bli varslet om kurs